Project Description

Our project on Ocean View Ave stated as an old small run-down house and garage with very little space. Our clients wanted a tropical yet modern look. We added a second level above the existing garage and converted a second space into a single bedroom tenant space with one bedroom, one bathroom, kitchen & living room. It’s own side door access as well as large slider going to the back yard. We added a concrete pathway and a beautiful black rock mote for water control near the house.
In the main house, we blew out the wall dividing the kitchen from a breezeway, added foundation space for the stairway and upper level. The upper level protrudes as an overhang towards the back. We added a nice size master bath with beautiful live edge countertops from our reclaimed yard. The tile is a cool lava black in the shape of waves and covers the whole wall behind the sink. The porch provides great beach and sunset views, previously not available.
The lower kitchen is a contemporary mid-century modern design chosen by our clients. Our company added custom touches of our reclaimed Missouri oak sourced from Missouri by our company.
The stair rail is also Missouri oak with custom copper horizontal guards.